Полиција тзв. Косова упала у Поште Србије у четири општине на сјеверу

ГС
Foto: Косово онлајн

СРЕМСКА МИТРОВИЦА- Тзв. косовска полиција упала је у експозитуре Поште Србија у четири општине на сјеверу КиМ - у Сјеверној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану. Полиција је упала укупно у девет објeката Поште.

Припадници тзв. косовске полиције налазе се у главној пошти у Сјеверној Митровици, као и у друге двије експозитуре у овом граду.

Око 14 часова заузели су и просторије поште и у Улици 24. Новембар у центру Лепосавића.

Испред просторија Пошта Србије налазе се два џипа једно службено возило и један полицијски аутомобил. Док полицајци обезбјеђују улазна врата, један џип са специјалном полицијом стоји у центру Лепосавића.

Замјеник командира тзв. косовске полиције за регион Сјевер Ветон Ељшани изјавио је да је полиција изашла на терен по пријави Регулаторног органа за поштанске комуникације како би прегледали оператере и утврдили имају ли лиценце за рад. Нагласио је да се тренутно прегледа девет локација у четири општине на сјеверу КиМ и да нема ухапшених, преноси Косово онлајн.

"Полиција је добила информацију од Регулаторног органа поштанске комуникације да на терену има илегалних оператера који раде. Ми смо послије те жалбе отишли на мјесто и прегледали смо оператере, како бисмо утврдили да ли имају лиценцу за рад. До сад нисмо затекли некога ко има лиценцу. Тренутно је полиција ту, са тужиоцем ћемо одлучити шта ће бити даље и који је ток процедуре", казао је Ељшани.

На питање да ли су сви прегледани објекти на сјеверу, Ељшани је истакао да се ради о девет локација које се прегледају у четири општине на сјеверу.

"Нико није ухапшен, за сада се прегледају документа, а тужилац ће донијети одлуку о томе шта ће се даље радити у поступку", нагласио је Ељшани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана