Полиција потврдила, пуцано на полицајца у цивилу код Грачанице

ГС
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА- Централа полиције у Приштини саопштила је да су двије мушке особе осумњичене за пуцњаву из ватреног оружја на језеру код Грачанице и да је мета напада био полицајац.

"Пријављено је да су два осумњичена косовска мушкарца пуцала на мушку жртву (полицајца). Полицајац је реаговао пуцњем, усљед чега су два осумњичена повријеђена и упућена на пружање љекарске помоћи. На лицу мјеста пронађено је 15 чаура, док је у селу Мрамор код осумњичених пронађен мотоцикл и оружје типа ‘зораки' без метака. Случај се истражује", наводи се у редовном полицијском извјештају два дана након догађаја.

На мјесту пуцњаве на језеру била је група од десетак српских дјевојака и младића, окупљена поводом празника првог маја.

Младић из групе Марко Петковић, испричао је РТС-у да се напад догодио у понедјељак поподне, када су им се приближиле двије непознате особе на моторима.

"Зауставили су се на неколико метара од нас. Пријатељ који је био са нама, по националности Горанац, ради у полицији и говори албански језик. Пришао им је и замолио их да напусте мјесто јер је ситуација била непријатна. Помјерили су се са тог мјеста и зауставили недалеко од наших аутомобила и један од њих је почео да пуца из пиштоља на нас", навео је Марко Петковић из Лапљег Села.

Додао је да су залегли када су чули пуцњаву, а да су их од метака заштитили паркирани аутомобили.

"Полицајац у цивилу који био са нама у групи, узвратио је пуцањем када су нападачи кренули да бјеже према селу Мрамор", прецизирао је Петковић и додао да су инцидент пријавили полицији.

Двије особе на мотору су рањене и превезене у болницу у Приштини, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана