Полицајцима на терет стављен површан претрес стана осумњиченог за криминал

Срна
Полицајцима на терет стављен површан претрес стана осумњиченог за криминал

БЕОГРАД - Двојици припадника МУП-а Србије одређено је задржавање до 48 часова због сумње да су свјесно 4. фебруара приликом хапшења криминалне банде површно претресли један стан да не би пронашли предмете кривичног дјела.

“Постоје основи сумње да су П.Л. и Б.В. 4. фебруара приликом претреса стана и других просторија у склопу акције хапшења осумњичених да су чланови организоване криминалне групе коју су предводили В.Б. и М.М, свесно и вољно површно претресли један стан како не би пронашли предмете кривичног дела”, саопштено је из МУП-а Србије.

У саопштењу је наведено да је полиција при накнадном претресу у том стану пронашла пиштољ, као и да се осумњичени терете да нису одузели новац који је пронађен у стану, иако је био предмет кривичног дела и наведен у наредби о претресу.

Двојици полицајаца одређено је задржавање до 48 часова због сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Раније данас је Богдан Пушић из Управе криминалистичке полиције рекао да се чуло како су се полицајци договарали да помогну ухапшеном.

“То су били активни полицајци у претресу и тај претерес су одрадили како не треба, тако да је поново извршен претрес и нађено је оружје”, истакао је Пушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана