Полицајац дао 150.000 евра кауције да изађе из притвора

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД- У Специјалном суду у Београду данас је на суђењу Дарку Шарићу и оптуженим приапдницима његове групе укинут притвор полицајцу Данилу Стојановићу који је положио јемство суду.

Стојановићев бранилац Владан Живковић је суду доставио доказ да је Стојановић приложио ставио под хипотеку некретнину у износу од 102.000 евра и додао 48.000 евра у виду готовог новца као јемство да му сеукине притвор.
  
Судија је затим рекао да ће послати допис да се Стојановић пусти из притвора.  
  
Током данашњег суђења  приказана је фото документација МУП-а у Ваљеву која се доводи у везу са постављањем бомбе под аутомобил Горана Николашевића, који је такође био свједок у поступку против Шарића.
    
Приказане су фотографије кола Уроша Радовановића,у којима се налазила гардероба, кацига, обућа, шибице, упаљач и друге ствари, док је Радовановић тврдио да гардероба није његова и да не зна чија је.
     
Од Радовановића су одузета и три телефона, од којих је један био са криптованом апликацијом "Скy", на шта је његов бранилац Стефан Јокић рекао да ће одбрана предложити стручног саветника, који ће причати о вјештачењу тих телефона.
    
Приказани су и снимци са надзорних камера на којима се види како мушка особа 9. августа 2020. године прилази Николашевићевом аутомобилу, ставља неки предмет на хаубу, пали га и одлази.
 
Након десетак секунди тај предмет је екплодирао и оштетио аутомобил, док је Радовановић рекао да се он не налази на снимку.
  
Шарић се терети да је наложио припадницима своје групе да подметну експлозив на Николашевићева кола, како би дискредитовали Јоксовића као свједока, кога је Николашевић раније пријавио да сумња да планира његово убиство.

 
За постављање експлозије оптужницом се терети Марко Вукић, док му је како се сумња Радовановић чувао стражу.
 
Радовановић је рекао данас да има алиби за ту ноћ у телефону, односно да је био са једном дјевојком ту ноћ што има забележено снимцима на телефону.
    
Он је додао да због те дјевојке не може суду да достави те снимке, јер га је она замолила због својих родитеља да не достави.
   
На крају суђења Ђорђе Томић, бранилац Дејана Лазаревића предложио је суду да се Лазаревићу укине мера забране напуштања стана уз електронски надзор.
   
Стефан Јокић, Радовановићев бранилац је предложио суду да се њему укине притвор и одреди мјера забране напуштања стана уз електронски надзор.
    
Један од оптужених полицајаца Милутин Радовановић пуштен је прије неколико дана из притвора уз јемство од 130.000 евра.
   
Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и  Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић,  Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић, Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.
     
Бојану Станојковићу, Нколи Спасојевићу, Стефану Андрејићу,  Милану Вучинићу, Арси Шарићу и Душку Шарићу се суди у одсуству.
   
Према оптужници Тужилаштва за организовнаи криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић,који је како се сумња, створио план деловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, свједок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумчарења кокаина.
   
Када у томе нису успјели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.
    
Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дјела, изазивање опште опасности, лажно пријављивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дјело из члана 98 Закона о тајности података.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана