Полемика у Скупштине Србије о прелетачима, замало ексалирао инцидент ВИДЕО

Танјуг
Foto: Принтскрин

БЕОГРAД - Посланици Скупштине Србије током поподневног дијела сједнице полемисали су о томе ко је "прелетио" из које у коју странку, а дошло је и до малог инцидента.

Шеф посланичке групе Демократске странке Зоран Лутовац је због обраћања у парламенту "зарадио" и опомену предсједника Скупштине због тога што се на непримјерен начин обратио колегама из владајуће већине.

Лутовац је, наиме, тражио од предсједника парламента да опомене министра Синишу Малог да не користи мобилни телефон, па је на добацивање посланика владајуће коалиције рекао:

"Опомените примате".

Лутовац је говорио о томе ко је све од посланика владајуће коалиције прешао из које у коју странку, а у томе му се придружио и посланик Александар Јовановић Ћута који је министру финанасија рекао да је он био на челу Агенције за приватизацију када је 345.000 грађана остало без посла због неуспјешних приватизација.

Ћута је посланицима показао флашу од литар и по мљека за коју је казао да кошта 270 динара и додао да то најбоље свједочи колика је инфлација и колико је све поскупило у Србији.

Мали је рекао да он никада није био члан Демократске странке, али да се поноси својом каријером и успешним приватизацијама за које је био надлежан.

"Никада нисам био члан ДС. Постао сам члан Српске напредне странке 2012. године због мог пријатеља Александра Вучића ", рекао је Мали.

Мали је додао да је бивша власт од 2002. до 20212. изгубила 345.000 радних мјеста, а да се актуелна власт за 10 година изборила за нових 440.000 радних мјеста у Србији.

Реагујући на критике посланика опозиције да се сада теже живи подсјетио да је 2012. године просјечна плата била 341 евро и додао да не вјерује да је то давало људима могућност да боље живе него са данашњом готово двоструко већом просјечном платом.

Лутовац се у неколико наврата вратио на тему ко је све прешао из које у коју странку, обраћајући се и шефу посланичке групе СНС Миленку Јованову наводећи да је и он један од тих који су промјенили странку, али уз опаску да је и он промијенио странку, на шта је Јованов одговорио да има прелетача који су много прије њега мјењали странке.

 

 

Казао је и да очекује да посланици попут Лутовца не држе предавање.

"Немојте ви да нам држите предавње о корупцији који сте сопствену странку покрали, опљачакали сте све чега сте се дотакли, ви нам причате о страначком запошљавању", рекао је Јованов.

Посланик Заветника Драган Николић осврнуо се на дешавања на Косову и Метохији и казао да је понашање тзв. власти у Приштини неприхватљиво и да Заветници подржавају излазак Срба из лажних институција лажне државе Косово.

"Иза Срба који су изашли из институција очекујемо да стане Влада Србије за шта ћете имати пуну подршку странке Заветници ", рекао је Николић.

Говорећи о ребалансу буџета поновио је да је било мало времена да се посланици упознају са приједлогом оцијенивши да је нејвећа ставка у њему енергетика и дуговања ЕПС-а .

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић критиковао је ребаланс буџета и рекао да се њиме послије 10 година наставља континуитет економске политике, оцијењујући да је "цијела економска политика владајуће коалиције шибицарска".

Јованов је реплицирао да "ђак који је имао кеца и полагао у августу и добио двојку покушава да држи предавање Синиши Малом који је био студент генерације на Економском факултету".

Јованов је казао да зна зашто Алексић говори са презрењем о шибицарима, јер је док био предсједник општине Трстеник баратао милионима.

"Те шибице, то њега не интересује, њега занимају само милиони зато је и добио кривичну пријаву", рекао је Јованов.

Након обраћања Алексића почела су међусобна добацивања посланика власти и опозиције што је у једном тренутку довело до тога да посланик Народне странке Борислав Новаковић крене према клупама посланика владајуће коалиције, а за њим и посланици НС Стефан Јовановић и Владимир Гајић који су, како се чинило, покушали да смире страначког колегу.

Дошло је, међутим, до кошкања и вербалног обрачуна посланика власти и опозиције због чега је Орлић одредио паузу.

Страсти су се стишале и сједница је настављена послије неколико минута.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана