Покушао да пређе границу са 50.000 непријављених евра

Танјуг
Foto: Управа царина Републике Србије

БЕОГРАД - Цариници су у сарадњи са полицијом претходних дана на прелазу Котроман, али и на аеродрому ''''Константин Велики'''' у Нишу спријечили два покушаја путника да границу пређу носећи веће износе непријављеног новца.

На улазу граничног прелаза Котроман у ноћи 1. фебруара у аутобусу босанско-херцеговачких таблица канадски држављанин, који је рекао да у Србију долази као туриста, покушао је да у унутрашњем џепу јакне пренесе 50.000 евра које није пријавио.

Цариници су му одмах вратили 10.000 евра који не подлежу обавезном пријављивању на граници.

Покушај преноса непријављеног новца забиљежен је и 3. фебруара на аеродрому ''''Константин Велики'''' у Нишу, гдје је летом из Немачке допутовао српски држављанин који, по сопственој изјави, преко 10 година живи и ради у тој земљи.

Након преузимања ствари кренуо је у зелени контролни пролаз који је намјењен путницима који немају ништа да пријаве, али како цариници контроле врше и у том пролазу, утврђено је да са собом носи и две коверте са укупно 17.000 непријављених евра.

Управа царине подсјећа путнике да у случају да са собом носе више од 10.000 евра, треба да попуне Образац пријаве преноса физички преносивих средстава плаћања преко државне границе који је доступан сваком путнику (како на уласку, тако и на изласку из земље), а могуће га је преузети и са веб сајта Управе царина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана