Покушај отмице дјевојчице у Београду

Telegraf.rs
Покушај отмице дјевојчице у Београду

БЕОГРАД - Полиција трага за непознатом женом која се сумњичи да је покушала да отме малољетну дјевојчицу З. П. (8) на улазу у двориште Основне школе "Арчибалд Рајс" на Палилули у Београду.

Срећом, врисак дјевојчица је чула спремачица, која је истрчала на улицу, након чега је отмичарка побјегла.

Инцидент се догодио 12. децембра. 

Жена је девојчицу која иде у други разред и њену двије године старију сестру пратила од оближње аутобуске станице све до школе. 

Када је видјела да ће ући у двориште ове образовне институције, зграбила је млађу девојчицу за руку и почела да је одвлачи.

Престрашена девојчица, али и њена сестра, која је све то гледала, почеле су да вриште. Њихове вапаје је чула спремачица ове школе, која се, срећом, затекла у дворишту. Исте секунде је истрчала на улицу да види шта се дешава.

- Дјевојчица је покушавала да се одупре, али безуспјешно. Та дјевојка ју је вукла. Теткица је почела да виче на њу: "Еј, шта то радиш? Пусти то дијете одмах!", након чега је та жена пустила руку дјевојчице и одмах почела да бјежи. 

Теткица је увела децу у школу и обавестила запослене у школи о овом догађају, који су алармирали полицију и пријавили случај - каже саговорник Српског телеграфа.

На срећу, дјевојчице нису повређене у овом нападу, али је велики број родитеља малишана који похађају ову школу уплашен за своју дјецу.

Када смо позвали Основну школу "Арчибалд Рајс" да бисмо се распитали о овом случају, за Телеграф.рс рекли су да директорка није ту. Два пута за три сата поновили су нам да ће наша питања прослиједити директорки школе, али нас директорка није позвала.

- Пренијећу директорки да сте звали. Јавиће вам се. Пријатно - био је одговор секретара школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана