Покренута истрага против двојице држављана БиХ осмумњичених за помагање у убиству Ескобара

Г.С.
Покренута истрага против двојице држављана БиХ осмумњичених за помагање у убиству Ескобара

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је данас истрагу против четири особе осумњичене за учешће у убиству Ранка Радошевића Ескобара (54) у кафићу на бензинској пумпи у насељу Рушањ 9. марта ове године.

Због сумње да су извршили кривично дјело Тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним дјелом Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја истрага је покренута против Стефана З. (28) из Лебана и Луке В. (35) из Краљева.

Како преноси Блиц против још двоје осумњичених, држављана БиХ, истрага је покренута због сумње да су извршили кривично дјело Тешко убиство у помагању.

Стефан З. и Лука В. саслушани су данас у Вишем јавном тужилаштву у Београду гдје су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да им одреди притвор да не би утицали на свједоке, да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности.

Друго двоје осумњичених тренутно нису доступни правосудним органима Србије. Тужилаштво је предложило да суд и њима одреди притвор и да донесе наредбу о расписивању потјернице.

– Наредбом о спровођењу истраге Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 на подмукао начин убили Р.Р, који је усљед задобијених повреда преминуо у 11:32 и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу. Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Р.Р. је побјегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, усљед чега је оштећени пао на под. Стефан З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Након тога су обојица осумњичених побјегли са лица мјеста аутомобилом марке "голф 4", које су у насељу Петлово брдо запалили, а потом се одвезли у раније изнајмљени стан на Новом Београду. Сумња се да су друго двоје осумњичених Стефану Л. и Луки В. створили услове за извршење кривичног дјела – кажу у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Подсјетимо, Радошевић је убијен 9. марта на пумпи у Рушњу, а због његове ликвидације ухапшени су Стефан З. (28) и Лука В. (26), али и малољетна дјевојка.

Њих троје је полиција прекјуче затекла у штек стану на Новом Београду.

Стан се налазио у приземљу зграде, а зграда и околина нису покривени камерама. Претпоставља се да су изабрали такву локацију како не би били примјећени, али и како би из стана у приземљу могли лакше да побјегну, пише Блиц.

На снимку су се видјела два ухапшена младића у спортској одјећи од којих је један видно шепао. Други је изведен у розе папучама које су му неколико бројева мање, што сугерише да је полиција упала у штек стан на препад и затекла неприпремљене убице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана