Поједини медији објавили свједочење Малчанског берберина: Копање по врућим ранама породице

Agencije
Поједини медији објавили свједочење Малчанског берберина: Копање по врућим ранама породице

БЕОГРАД - Министарство културе и информисања Србије тражи одлучно реаговање Јавног тужилаштва будући да  јучерашње насловне стране појединих таблоида, у којима су изнесени детаљи свједочења ухапшеног отмичара и сексуалног преступника Нинослава Јовановића, “представљају дно медијског неморала и бестидности”.

 

 

 

- Са најдубљим гнушањем оцењујемо да су пређене све границе нељудског поступања у односу на интересе малолетног лица и његових родитеља, који су већ превише патили да би им неки медијски лешинари без скрупула и противно закону копали по врућим ранама - наводи се у саопштењу министарства.

Из министарства напомињу да је ово тачка у којој друштво мора да буде јединствено и солидарно у осуди ових медијских злодјела, јер ће у супротном прећи у предцивилизацијско стање етичке отупјелости и неморала.

- Министарство културе и информисања ће предузети све мере из своје надлежности, а очекујемо и брзо и одлучно реаговање Јавног тужилаштва - поручено је у саопштењу.

Дијелове његовог свједочења јуче су на насловним странама објавили “Информер”, “Курир”, “Српски телеграф” и “Ало”.

“Српски телеграф” се извинио дјевојчици Моники Каримановић  и њеној породици, а потом и јавности поводом објављивања дијелова исказа отмичара Нинослава Јовановића о злостављању дјевојчице у јучерашњем издању.

У саопштењу које је потписао главни уредник овог листа Милан Лађевић наводи се да намјера редакције није била да се причини додатна штета жртви, већ да се Јовановић, кога зову Малчански берберин, овога пута не извуче за тешка кривична дјела, изађе на слободу и понови исти злочин.

- Без обзира на то што и светски медији извештавају на сличан начин кад су у питању исти или слични злочини, то не треба да буде оправдање нити изговор. Ако смо и само једног човека узнемирили и повредили овим текстом, довољан је разлог да упутимо извињење - пише у саопштењу.

Редакција је захвалила дијелу јавности на добронамјерним критикама и навела да ће свакако извјештавати о овом злочину у смислу да ће захтијевати доживотну казну затвора за Јовановића.

 

Јовановић

Нинослав Јовановић, који је осумњичен да је 20. децембра отео дванаестогодишњу Монику Каримановић, ухапшен је 5. јануара након 17 дана потраге. Он је због силовања и покушаја силовања раније осуђен на 15 година затвора, али му је одлуком Врховног суда казна смањена на 12 година и на слободи је био од јануара 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана