Појачано присуство Кфора на главном мосту преко Ибра

ГС
Појачано присуство Кфора на главном мосту преко Ибра

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - На мосту су и радници који настављају уређивање започето прије неколико дана.

На главном мосту преко Ибра од данас пријеподне примјетне су веће снаге Кфора. У претходном периоду на мосту су се углавном налазила два возила карабињера, а од данас пријеподне примјетно је више возила него уобичајено.

Поред Кфора, примјетна су и возила Еулекса, као и полицијски аутомобил.

На мосту су и радници који настављају уређивање започето прије неколико дана.

Подсјетимо, прошле седмице на хиљаде грађана окупило се на Тргу браће Милић у Сјеверној Митровици како би изразили протест и незадовољство због све чешћих најaва отварања моста на Ибру.

Том приликом ухапшени су српски политичари, лидери Српске демократије Александар Арсенијевић и Стефан Вељковић.

Мисија НАТО-а на КиМ (Кфор) саопштила је да се свака одлука о отварању главног моста преко ријеке Ибар мора донијети у оквиру дијалога уз посредовање Европске уније, али да неће оклијевати да интервенише ако безбједност буде угрожена.

Приштина је најавила и једнострано отварање главног моста на Ибру у Косовској Митровици, чему се Срби противе, истичући да то угрожава њихову безбједност.

Привремене институције у Приштини овим противправним потезима додатно су отежале положај Срба на КиМ, након што су од 1. фебруара забраниле употребу динара на КиМ, а у мају затвориле филијале Поштанске штедионице у покрајини, јавља Косово он лајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана