Подигнута оптужница за покушај убиства Лазара Вукићевића

Танјуг
Foto: Дамир Дервишагић/Еспресо

БЕОГРАД- Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Марка Дракуле због сумње да је покушао да убије Лазара Вукићевића, 7. октобра 2019. године, када је на Врачару под његов порше поставио експлозив.

Вукићевића су међутим годину дана касније убили припадници групе Вељка Беливука у кући у Ритопеку, и ускоро треба да им почне суђење припремним рочиштем у Специјалним судом због то и још четири брутална убиства.

Оптужница против Дракуле, поднијета је Вишем суду на потврђивање, речено је Танјугу у Вишем тужилаштву.

Сумња се да је Дракула, који је у притвору због другог предмета, подметнуо експлозивну направу испод Вукићевићевог поршеа, а кад је Вукићевић био у близини активирао је експлозив даљински.

Вукићевића је одбацила детонација и тада је прошао је са лаким повредама, али је његов порше потпуно уништен.

Такође експлозијом је причињена велика материјална штета на више возила која су била паркирана у непосредној близини.

Дракула се у истрази бранио ћутањем, односно искористио законско право да не износи одбрану.

На терет му се стављају кривична дјела: тешко убиство у покушају за које је запријећена казна до 40 година затвора, затим недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја за које је запријећена казна од двије до 12 година и тешко дјело против опште сигурности за које пријети казна од једне до осам година затвора.

Дракула је ухапшен у јануару 2020. године због сумње да је у децембру 2019. године хтио да отрује наводног вођу шкаљарског клана Јована Вукотића цијанидом, док је био у Окружном затвору у Београду у екстрадиционом притвору гдје је чекао изручење Црној Гори.

Те оптужбе су отпале и сада му се суди за напад на полицајца, а заједно са сарадницима и за кривична дјела и недозвољено ношење оружја и посебни случајеви фалсификовања исправа, јер је код њих приликом хапшења пронађено оружје, као и лажни полицијски прслуци са ознакама УКП, качкети и полицијска значка, која је украдена још 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана