Подигнута оптужница против оца који је држао осмогодишњу кћерку заробљену у стану

Танјуг
Подигнута оптужница против оца који је држао осмогодишњу кћерку заробљену у стану

БЕОГРАД - Прво основно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Уроша Пашајлића, оца који је двије године држао заточену осмогодишњу кћерку.

На терет му се стављају два кривична дјела: насиље у породици, злостављање и мучење. По закону, максимална казна је осам година робије.

Тужилаштво тражи да буде осуђен на максималну казну затвора и да му се изрекне обавезно лијечење од наркоманије и алкохолизма.

У току истраге тужилаштво је у својству свједока испитивало емотивну партнерку окривљеног, његову бившу супругу, као и полицијску службеницу ПС Палилула која је приликом интервенције по налогу тужилаштва пронашла дјевојчицу у купатилу стана, те је наложено неуропсихијатријско вјештачење из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у вријеме извршења кривичног дјела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти зависан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола.

Такође је прибављена медицинска документација која се односи на здравствено стање малољетне оштећене, прецизније документација која се односи на стање у ком је дјевојчица примљена на љекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дјела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мјере безбједности обавезно лијечење наркомана и обавезног лијечења алкохоличара.

Такође ће испитати да ли је евентуално неко лице помогло окривљеном након извршења кривичних дјела, те утврдити да ли су се у радњама тог лица стекла битна обиљежја кривичног дјела Помагање учиниоцу послије извршеног криви

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана