Почиње суђење оцу који је изгладњивао кћерку у кади: Тражи се максимална казна

ГС
Почиње суђење оцу који је изгладњивао кћерку у кади: Тражи се максимална казна

БЕОГРАД - Урош Пашајлић, који се сумњичи да је осмогодишњу кћерку 15 мјесеци држао заточену у стану у Миријеву, без хране, воде и адекватне бриге, данас би први пут требало да се појави у Првом основном суду у Београду и изјасни се о кривици.

Оптужницом коју је против њега подигло Прво основно јавно тужилаштво у Београду, на терет му се ставља насиље у породици, као и злостављање и мучење. Како се наводи, он се сумњичи да је током 2022. до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао тјелесни интегритет и душевно стање свог дјетета.

- Тиме је учинио кривично дело насиље у породици у стицају са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. тако што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном - наводи се у оптужници.

У току истраге против окривљеног, подсјетимо, испитане су и мајка дјевојчице Н. Т., оштећена И. Л. и полицајска службеница ПС Палилула која је прва ушла у стан након пријаве да се у њему налази дјевојчица.

- Наложено је неуропсихијатријско вештачење, из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола - саопштило је тужилаштво послије подизања оптужнице и додало:

- Прибављена је медицинска документација која се односи на здравствено стање малољетне оштећене, прецизније документација која се односи на стање у ком је дјевојчица примљена на љекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.

Тужилаштво тражи затвор за Пашајлића

Тужилаштво је у оптужници суду предложило да Уроша Пашајлића за свако кривично дјело осуди на максималну казну, као и да му изрекне мјеру безбедности обавезног лијечења наркомана и алкохоличара, у складу са налазом и мишљењем судског вештака.

Подсјетимо, за стравичан случај сазнало се када је Пашајлићева партнерка И. Л. 24. марта, након петодневног заточеништва у стану у Боричи, у ком је живела са Пашајлићем 15 месеци, успјела да побјегне и оде у полицију. Полицајцима је испричала да ју је Урош данима тукао, пријетио јој и рекао јој “да због ње његова кћерка из првог брака нема шта да једе”.

- Рекла је да је до тада мислила да Урошеву ћерку чува његова стрина, јер јој он то рекао. Међутом, током тортуре је схватила да је дете вероватно само у стану. Нажалост, то се испоставило као тачно - подсјећа извор.

Полицијска службеница која је одмах отишла у стан у Миријеву по пријави И. Л. у свом свједочењу у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, описала је у каквом је стању затекла дјевојчицу.

- Када смо ушли, у стану није било светла, али је светло било упаљено у купатилу. Врата купатила су била закључана са спољне стране и кључ је био у брави. Када смо отворили, из каде се промолила девојчица која није устала, већ се само придигла у седећи положај. На себи је имала јакницу са капуљачом, доњи део тренерке, одећа је почела да спада када сам је узела у наручје јер је била много мршава. У кади није било постељине, лежала је на некој крпи - изјавила је наводно полицајка.

Полиција је одмах расписала потрагу за Урошем Пашајлићем, али се он успјешно скривао четири дана. Пронађен је и ухапшен у стану свог пријатеља на Карабурми.

Иначе, како је Курир писао, када је приведен на саслушање у тужилаштво, Пашајлић уопште није питао за своју кћерку нити њено здравствено стање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана