Почиње суђење Бјелогрлићу за напад на Антонијевића, глумац стигао у суд

Танјуг
Почиње суђење Бјелогрлићу за напад на Антонијевића, глумац стигао у суд

БЕОГРАД - Глумац и редитељ Драган Бјелогрлић стигао је у Први основни суд у Београду, гдје данас треба да му почне суђење поводом оптужби за насилничко понашање према колеги Драгану Антонијевићу 23. августа прошле године у Нишу.

Бјелогрлић је у суд дошао у пратњи свог адвоката Горана Драганића и Југослава Тинтора.

На данашњем суђењу се очекује да ће тужилаштво и суд изнијети уводне ријечи, након чега ће суд испитати Бјелорглића и Антонијевића, а потом и свједоке.

Истрага овог случаја спровеђена је у Нишу, али је након подизања оптужног приједлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне цјелисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и свједоци сви из Београда.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднијело је 26. новембра суду оптужни приједлог против Бјелогрлића јер је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу „Амбасадор“.

Бјелогрлић је оптужен за кривично дјело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест мјесеци, рекао је раније за Тањуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао изврсење кривичног дјела и изразио жаљење.

Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана