Почиње реконструкција дијела ентеријера ОШ "Владислав Рибникар"

Танјуг
Почиње реконструкција дијела ентеријера ОШ "Владислав Рибникар"

БЕОГРАД - Реконструкција дијела објекта београдске Основне школе "Владислав Рибникар" почиње данас и радови ће трајати све до почетка школске године.

У питању су радови на адаптацији и санацији ентеријера дијела објекта школе са улазом из улице Светозара Марковића.

- Ради се о радовима које је реално могуће извести за ово време које нам је преостало, до почетка школске године, 1. септембра. Ради се о нешто мање од два месеца и то су радови на адаптацији и санацији ентеријера тог дела школе, дела школе са улазом из улице Светозара Марковића - изјавио је раније за Тањуг министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Благојевић је претходно рекао да је школа потврдила да у том дијелу има мјеста за све ученике и да ће до 1. септембра бити урађено све што је неопходно како би дјеца почела да похађају наставу у једном пристојном, чистом објекту.

Како је објаснио за РТС, ради се о објекту који је у јаком лошем стању, у који деценијама није улагано због чега га је и раније град изабрао, заједно са још једном школом, за пројекат комплетне реконструкције.

Он је додао да је уговарању овог посла претходило спровођење поступка јавне набавке, у којем је учествовало 11 компанија, које су биле груписане у седам понуда, а изабрана је по цени најповољнија понуда.

-Цена по којој ће радови бити изведени је 18 милиона динара и очекујем да радови буду изведени квалитетно и да све оно што буде рађено у овој фази радова у наредна два месеца буде урађено како треба - нагласио је министар.

Меморијални центар је, како напомиње, предмет разговора и биће урађено оно што буде исход тих разговора, и додао да оно што је извесно јесте да ће меморијал бити направљен, а о томе како ће изгледати и самом концепту кључну реч ће дати породице жртава.

У школи "Владислав Рибникар" 3. маја је 13-годишњи ученик убио осморо школских другова и радника обезбјеђења, док је једна дјевојчица накнадно преминула од нанетих повреда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана