Почео састанак Вучића и Ескобара у Бриселу

Танјуг
Почео састанак Вучића и Ескобара у Бриселу

БРИСЕЛ - У Бриселу је данас почео састанак специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара и предсједника Србије Александра Вучића.

Вучић је допутовао у сједиште ЕУ на позив европског комесара за спољну политику Жозепа Бореља, а након појединачних састанака требало би да се одржи и заједнички састанак Вучића са Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем.

Подсјећамо, Вучић је данас, пред полазак у Брисел, поручио да неће бити капитулације нити повратка у деведесете и да ће Србија ићи напријед ма колико то тешко било.

Мало послије 15 сати у сједишту ЕЕАС-а у Бриселу, такође је почео и састанак делегације Приштине са Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.

Делегацију Приштине предводе премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и његов замjеник и главни преговарач Бесник Бисљими.

Након овог састанка око 16.15 Лајчак и Борељ састаће се са Вучићем, а у 17.15 предвиђен је састанак европских званиника са Вучићем и Куртијем.

Након ових сусрета најављено је да ће европски шеф дипломатије Жозеп Борељ одржати конференцију за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана