Почео је састанак Вучића и Куртија

Г.С.
Почео је састанак Вучића и Куртија

БРИСЕЛ - Почео је састанак предсjедника Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија уз посредовање представника ЕУ.

На столу ће, како је најављено из Европске службе за спољне послове (ЕЕАС), бити двиjе теме - нацрт статута Заједнице српских општина и Декларација о несталим лицима.

Фокус ће, како су навели, бити на примjени Споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, а од страна се очекује да подрже Декларацију о несталим лицима као прву тачку дневног реда, послиjе чега ће бити представљен први нацрт статута Заједнице српских општина на КиМ.

Такође ће, у саопштењу су навели да ће две стране имати прилику да разговарају и о другим питањима од политичког значаја.

Курти разговарао са Ескобаром

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти разговарао је данас у Бриселу са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Како јавља извjештач Таnjуга из Брисела, њих двојица су разговарали уочи нове рунде дијалога на високом нивоу која je требало да почне у 18 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана