Почело суђење за звјерско убиство породице: Џонић детаљно изнио своју одбрану

ГС
Почело суђење за звјерско убиство породице: Џонић детаљно изнио своју одбрану

Суђење Горану Џонићу, оптуженом за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца 16. септембра 2021. године, почело је данас у Вишем суду у Нишу.

На суђењу, које је отворено за јавност Џонић је детаљно изнио своју одбрану, док је на припремном рочишту кратко негирао оптужбе.

Како јавља репортерка Еуронеwс Србија, Џонић се и овога пута изјаснио да није крив. Његова адвокатица Биљана Пешић рекла је да он због болести није могао да изврши злочин, као и да премјешта тијела до јаме због чега тражи ново психијатријско вјештачење да се преиспита може ли да прати суђење, будући да је дуже вријеме провео у притвору.

Одбрана такође тражи да се саслушају полицајци који су га саслушали први пут. Џонић пак, у изношењу одбране каже да се "не сећа ранијих исказа", тек дјелимично оног од 14. јула. Каже да је у ноћи злочина цијелу ноћ провео у гаражи на плацу и радио до раног јутра, а да је прије тога био на пецању са комшијом.

Не зна ни одакле је новац који је пронађен у воћњаку и одакле његов ДНК на новцу и шаржеру.

Истиче да има и проблем са памћењем, а на примједбу судије како се онда сјећа ствари од прије пет година, каже да је због тога што су га "полицајци тукли".

Џонић је поред тешког убиства оптужен и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Против његовог сина Стефана Џонића за кривична дјела тешко убиство у помогању и недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и екплозивних материја кривични поступак је обустављен.

Горан Џонић оптужницом се терети за убиство Горана (57), Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године. Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Милошевић Александра и Костадина, другог Џонићевог сина Милана, али су они пуштени из притвора и нису се нашли на оптужници, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана