Почело суђење за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца

Г.С.
Почело суђење за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца

НИШ - Припремним рочиштем пред Вишим судом у Нишу данас је почело суђење Горану Џонићу (61) из алексиначког села Моравца, кога оптужница терети за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца у ноћи између 26. и 27. септембра 2021. године.

Џонић се терети за убиство свог брата од тетке Горана Ђокића (57), Горанове супруге Гордане (54) и њихове кћерке Лидије (25), али он је на данашњем рочишту негирао кривицу и одбацио оптужницу Вишег Јавног тужилаштва.

Бранилац по службеној дужности окривљеног Биљана Пешић казала је новинарима да се окривљени изјашњава да није крив.

– Он не прихвата оптужницу ни чињенично стање, ни правну квалификацију дјела која му се стављају на терет. Тужилаштво је предложило своје доказе, ми као одбрана своје. Тужилаштво се сложило са већином доказа које смо предложили. Није било неких нових детаља, нити су изношени неки нови докази, већ углавном то што је рађено у току истраге. Тек ће се изводити на главном претресу – изјавила је Пешићева.

Мирослав Ристић и Тамара Антић адвокати оштећене Стојанке Ђокић, мајке убијеног Горана, рекли су да је тужилаштво остало при оптужници која је прецизирана, с тим што је предложено саслушање неких нових свједока који су потребни да се доказала кривица окривљеног.

– Ми као пуномоћници оштећене сагласили смо се свим предлозима тужилаштва. Сагласили смо се да се у кривичном поступку изврши неуропсихијатријско вјештачење саме оштећене како би се кроз кривични поступак ријешио имовинско правни захтјев у смислу надокнаде нематеријалне штете, како се не би водио дупли поступак за утврђивање те накнаде – рекао је Ристић.

Он је казао да судски процес који је данас почео у Вишем суду не би назвао процесом вијека, јер је било таквих случајева и раније, али да јесте случај који може да уђе у анале српског правосуђа, јер овакво звјерство није скоро виђено на овим просторима.

Мајка убијеног Горана Ђокића и бака убијене Лидије потпуно скрхана, у црнини, присуствовала је почетку данашњег рочишта, а након тога је у незваничном разговору са новинарима рекла да је тешко поднијела поновни сусрет са убицом њених најмилијих.

Она је казала да су њени син, снаја и унука било изузетно добри људи и да је Горан у више наврата помагао Џонићу и његовој породици.

Горан Џонић, власник мијењачнице, његова супруга Гордана и двадесетпетогодишња кћерка Лидија, нестали су 26. септембра 2021. године када су се из Моравца, након посјете Горановој мајци Стојанки, враћали у Алексинац. Њихова спаљена тијела пронађена су 2. октобра исте године у атару села Моравац док је њихов „фолксваген пасат" , који је такође запаљен, затечен недалеко од Тешице. Двадесетак дана након злочина полиција је ухапсила Горана Џонића, његове синове Стефана и Милана и браћу Александра и Костадина Милошевић из Моравца, које је Џонић навео као саучеснике. Након спроведене истраге установљено је да Милошевићи немају везе са злочином па су пуштени из притвора, затим је притворску јединицу Казнено-поравног завода напустио и Џонићев син Милан, а након више од 12 мјесеци, из притвора је пуштен и Стефан.

Сматра се да је Џонић рођаке ликвидрао из користољубља, јер је на имању његовог сина Стефана пронађено преко 40.000 евра за које се вјерују да су украдени од Ђокића који је у Алексинцу држао мијењачницу, преноси Н1.

Наставак суђења заказан је за 14. март, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана