Почело суђење Слађану Трајковићу

Танјуг
Почело суђење Слађану Трајковићу

ПРИШТИНА - У Основом суду у Приштини почело је суђење Слађану Трајковићу из Косовске Митровице, а на данашњем рочишту би требало да се прочита оптужница и да се након тога Трајковић изјасни о кривици.

Како је раније рекао Трајковићев бранилац Дејан Васић, одбрана ће захтијевати да се рочиште одложи јер оптуженом и његовом адвокату нису достављени докази које је тужилац сакупио.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра, у јужном дијелу Косовске Митровице због оптужби за наводни ратни злочин, почињен у околини Вучитрна 1998. и 1999. године.          

Он је до прошле године био припадник Косовске полиције, коју је напустио када и сви Срби са сјевера јужне Покрајине, 5. новембра прошле године, а прије ступања у полицијску службу, извршене су све његове безбедносне провјере.

Породица Слађана Трајковића је већ неколико пута одржавала мирне протесте, захтијевајући да му се  омогући одбрана са слободе, због лошег здравственог стања. Они тврде и да он не добија адекватну терапију за више хроничних болести које има. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана