Почело суђење Горану Џонићу за убиство породице Ђокић

ГС
Почело суђење Горану Џонићу за убиство породице Ђокић

БЕОГРАД- Суђење Горану Џонићу (59) из алексиначког села Моравац почело је данас нешто послије 11 часова, а њему се на терет ставља да је 27. септембра 2021. године усмртио брата од тетке Горана Ђокића (57), његову супругу Гордану (56) и кћерку Лидију.

Како је превиђено, на данашњем рочишту ће се саслушавати полицијски службеници који су учествовали у претресима Џонићеве куће и куће у изградњи његовог сина.

Он је у зграду суда, погнуте главе и са лисицама на рукама и ланцима око зглобова ногу стигао неколико минута послије 11 часова.

– Кућа има двије гараже са роло вратима које имају свјетло, али је плац доста мрачан. И гаражама јер било доста електричних апарата. Прво се кренуло од гараже приликом претреса па смо ушли у кућу. Те ноћи воћњак није претресан – рекао је Ђорђевић.
Саслушавају се полицијски службеници
Судија Мирко Драшковић предочио је свједоку Александри Божановић из Алексинца која је водила записник приликом претреса куће у изградњи Џонићевог сина, исказ који је дала у Вишем јавном тужилаштву.

Она је остала у свему при датој изјави у Вишем јавном тужилаштву у којој је рекла да је Горан Џонић присуствовао приликом оба претреса.

– Предмети који су нађени нису преношени са једне локације претреса на другу – рекла је она одговарајући на питање адвоката Горана Џонића, Биљане Пешић.
Подсјетимо, пензионисаном ватрогасцу Горану Џонићу (59) из алексиначког села Моравац се на терет ставља да је 27. септембра 2021. године на мјесту званом “Дудин гај” усмртио брата од тетке Горана Ђокића (57), његову супругу Гордану (56) и кћерку Лидију Ђокић (26) из Алексинца.

На почетку главног претреса које је одржано 14. марта ове године Џонић је негирао кривицу за тешко убиство, за које му по српском законодавству може бити изречена и најстрожа казна – доживотни затвор.

– Нисам крив, само шта одговара њима, то су написали – рекао је Горан Џонић на прошлом рочишту након што је чуо оптужницу коју је прочитала замјеница ВЈТ Татјана Стевановић.

Замјеница Вишег јавног тужилаштва навела је да тужилаштво оптужницу базира на писаним доказима, исказима свједока и дијелом одбрани оптуженог.

Да је оптужени извршио кривично дјело из пиштоља марке “берета”, навела је она, тужилаштво доказује балистичким вјештачењем и доказима да увиђаја и обдукције.

Џонић је на суђењу наставио да радио но што је радио скоро 15 мјесеци током истраге – мијењао је исказе вадио се на губитак памћења, иако чврсти докази које су прикупили нишка Криминалистичка полиција и Више јавно тужилаштво, говоре да је он једини осумњичени за монструозни злочин, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана