Почело штампање листића за предсједничке изборе у Србији

Танјуг
Почело штампање листића за предсједничке изборе у Србији

БЕОГРАД - У штампарији „Службеног гласника“ у Београду, данас у подне почело је штампање гласачких листића за предсједничке изборе, који ће бити одржани 3. априла, а листићи ће бити плаве боје.

Почетку штампања гласачких листића присуство је предсједник Републике изборе комисије (РИК) Владимир Димитријевић који је изјавио да ће бити одштампано 6.501.689 листића.

-РИК је на данашњој седници, а на основу решења Министарства за државну управу и локалну самоуправу којим је закључен јединствени бирачки списак у Србији и донето решење о укупном броју бирача, донела је одлуку о објављивању укупног броја бирача за изборе за председника Републике који ће се одржати 3. априла. Укупан број бирача на дан 18. марта износи 6.501.689 бирача, колико ће бити штампано и листића - рекао је Димитријевић новинарима.

Навео је да ће листићи за предсједничке изборе бити плаве боје, додајући да ће се у Србији гласати на укупно 8.255 бирачких мјеста, од којих је 29 мјеста у заводима за извршење кривичних санкција, као и на 77 рекордних бирачких места у иностранству, односно у 34 стране државе.

Димитријевић је рекао да ће дистрибуција листића ка бирачким мјестима кренути када и други изборни материјал, наводећи да ће ка иностранству кренути до 28. марта, ка локалним изборним комисијама до 29. марта, а најкасније до 1. априла ка бирачким одборима.

Истакао је да одмах након штампања листића за председничке изборе почиње и штампање листића за парламентарне изборе, који ће бити сиве боје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана