Почела ванредна сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији

СРНА
Foto: Агенције

ЊУЈОРК- Ванредна сједница Савјета безбједности УН о ситуаицији на Косову и Метохији почела је вечерас у Њујорку, а треба да се обрати предсједник Србије Александар Вучић.

Србија је у понедјељак, 5. фебруара, предала захтјев Мисији Гвајане за сазивање ванредне сједнице Савјета безбједности УН.

У захтјеву се скреће пажња на актуелну ситуацију на Косову и Метохији, те истиче да је на територији Покрајине у току кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намјерно подвргавају неподношљивим животним условима.

"Ради се о нелегалној одлуци привремених институција самоуправе у Приштини о укидању промета српске валуте динара на простору Косова и Метохије, која представља континуитет мера бруталног физичког и институционалног насиља над Србима од стране Привремених институција самоуправе у Приштини, а чији је суштински циљ потпуно етничко чишћење и нестанак српске популације са тог простора – што је тренутно у току", пише у захтјеву Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана