Почела саслушања “Врачараца”, трага се за још 11 особа

Срна
Foto: Новости.рс

БЕОГРАД - У Београду је почело саслушање 18 припадника криминалне групе са Врачара, осумњичене да је блиско сарађивала са кавачким кланом, а полиција и Тужилаштво за организовани криминал трагају за још најмање 11 особа које су у бјекству.

Полиција је објавила снимак хапшења припадника криминалне групе са Врачара, коју је предводио Никола Вушовић, зваи ДЖони, а међу ухапшенима су и двојица његових најближих сарадника, преноси РТС.

Такозвана врачарска група осумњичена је за убиства Александра Халабрина, Драгана Ристића Чађе и Александра Шарца, за пет покушаја убиства и припрему убистава највиших државних функционера у Србији.

Сумња се да се Вушовић као и већина његових сарадника који нису у Србији скривају у Шпанији и Доминиканској Републици.

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић рекао је да је криминална група која је јуче ухапшена предсједника Србије Александра Вучића виђела као највећу пријетњу.

Он је навео да су, осим оперативних сазнања те службе, ту и сазнања која добијају путем апликације “Скај” од Европола и од других европских полиција у којима се “тачно види њихов циљ да организују, односно да испланирају убиство председника Вучића”.

“Приметили смо сагледавањем свих тих материјала да је он заправо њихов главни циљ, њега виде као основну претњу, и иду толико далеко да у том планирању размишљају да ли је боље убити њега или му нанети што већу душевну бол тако да се убије његово дете”, истакао је Цмолић.

Међу ухапшенима су и двојица полицајца, осумњичена да су у систему МУП-а провјеравали службено возило које је коришћено у акцији хапшења “Врачараца” и те податке прослиједили трећој особи.

Према оперативним подацима, вођа “врачарске групе” Никола Вушовић је, након хапшења Вељка Беливука и припадника његове групе, наслиједио послове клана, а повезује се и са најтежим злочинима.

Током свједочења пред Специјалним судом, окривљени свједок Срђан Лалић, између осталог, рекао је да је убиство Александра Шарца у Тржном центру Ушће организовао и платио управо Никола Вушовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана