Почела изградња Београдског метроа

Срна
Foto: танјуг

БЕОГРАД - На Макишком пољу у Београду јутрос су почели радови на припреми терена на простору гдје ће бити изграђен депо будућег метроа, чиме је озваничен почетак радова на изградњи Београдског метроа.

Почело је уклањања ниског растиња на том подручју и слоја хумуса, како би потом било насуто 480.000 кубних метара камена.

Директор предузећа "Мостоградња" Горан Петровић рекао је да је депо метроа у складу са планом детаљне регулације Макишког поља, намијењен за смјештај и одржавање цјелокупне возне флоте линије један Београдског метроа.

"Радови се изводе на површини од 72 хектара на подручју између Обреновачког пута, односно Савске магистрале, улице Боре Станковића и постојеће ранжирне станице у дужини од 2.242 метра и ширине од 150 до 400 метара", рекао је Петровић.

Он је нагласио да се неће изводити никакви подземни радови, већ искључиво насипање.

Предвиђено је да прва линија метроа повезује Железник и Миријево у дужини 21,1 километар и имаће 21 станицу.

Друга линија ће повезивати Бежанију и Миријево, биће дуга 21 километар и имаће 23 станица. Двије линије ће се укрштати на Савском тргу.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да послије 100 година пројекат метроа креће у реализацију.

"Дошао је тај дан да дефинитивно почнемо са првим радовима на Макишком пољу и важно је да почнемо да реализујемо тај пројекат", додао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана