Почела ексхумација тијела Муамера Зукорлића, четири прстена осигурања око гробља

ГС
Почела ексхумација тијела Муамера Зукорлића, четири прстена осигурања око гробља

НОВИ ПАЗАР - Почела је ексхумација тијела бившег предсједника Странке правде и помирења, народног посланика и некадашњег муфтије Муамера Зукорлића на гробљу у Орљу, јавио је РТС.

Зукорлић је преминуо у новембру прошле године.

Син преминулог, Усаме Зукорлић предао је Републичком јавном тужилаштву 11. априла лабораторијске налазе који, како је рекао, показују да његов отац није умро природном смрћу, већ да је отрован.

Усаме Зукорлић изјавио је данас да је ексхумација његовог оца веома тежак тенутак за породицу, али да је потреба за истином и сазнањем о томе како је он преминуо испред емоција.

-Прије свега желим да се захвалим правосудним органима Србије који су уважили сваки наш захтев, па и да се формира међународна експертиза, иако то није правосудна пракса, осим тек у другостепеном поступку - рекао је Зукорлић Танјугу.

Виши суд у Новом Пазару донио је одлуку да процес ексхумације и обдукције тијела Муамера Зукорилића обави Међународни стручни тим састасвљен од обдуцената из Србије, БиХ и Њемачке.

Процес ће надгледати тужилац Тужилаштва БиХ.

Усаме Зукорлић рекао је да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вјероватноћа да је Муамер Зукорлић отрован тешким металима, а друга да је отрован храном. Обдукција ће бити рађена у општој болници у Новом Пазару, а тијело ће бити сахрањено у дворишту Алтуналем џамије.

Због прописа правосудних органа којима су тачно утврђени услови у којима се изводи процес није доступан приступ медијима и јавности.

Сви прилази који воде према Орљу и гробу или мезару Муамера Зукорлића су под контролом полиције.

До самог гробља у селу Орље немогуће је прићи, направљена су четири прстена које осигуравају припадници Полицијске управе Нови Пазар, а медијима је такође забрањено снимање и фотографисање.

Ексхумацији тијела, према незваничним информацијама, присуствоваће само неколико чланова породице Зукорлић, пише Нова.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана