Татјани Б. платила баштовану 1.000 евра да јој убије мужа

blic.rs
Татјани Б. платила баштовану 1.000 евра да јој убије мужа

Татјани Б. (48) из Сенте, осумњиченој да је платила баштовану да убије њеног мужа, одлуком ванпретресног Вијећа суда у Суботици, притвор у Окружном затвору замијењен је мјером забране напуштања стана, односно кућним притвором.

Како је Блиц писао, сумњичи се да је починила кривично дјело подстрекивање на убиство. Ухапшена је у августу прошле године због сумње да је помоћном раднику, баштовану, платила 1.000 евра и обећала још новца ако убије Зорана Б. (49), њеног супруга.

План је почела да реализује у мају прошле године и како се незванично тврди, потенцијалном убици је обећала 1.600 евра. Требало је да у току ноћи Зорана убије, а њу претуче и изврши преметачину. баштован је све пријавио полицији и она је ухапшена приликом предаје 80 евра за помоћника у убиству.

Притвор јој је одређен да не би утицала на свједоке, због узнемирења јавности и бојазни да ће довршити кривично дјело.
Потенцијална жртва, Зоран Б, супрузи од када је сазнао шта је хтјела да уради пружа жени огромну подршку. Редовно је посјећивао у притвору и често су размјењивали писма.

Татјана Б. негира оптужницу и тврди да је у периоду када се све то дешавало била у тешком психичком растројству због чега се и лијечила у једној здравственој установи у Новом Саду.

Вјештачење су радили стручњаци КЦ Војводине и Медицинског факултета у Београду. Стручњаци из Београда су утврдили да постоје елементи психотичности, граничних поремећаја личности и других психичких проблема, док у налазима друге установе тога нема.

До сада је одржано припремно рочиште, а главни претрес је заказан за 31. март у Вишем суду у Суботици, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана