Пјесмом „Ово је Србија“, завршен скуп „Србија наде“

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Скуп „Србија наде“ завршен је вечерас испред Скупштине Србије око 20.30 сати песмом „Ово је Србија“ и говором председника Александра Вучића.

Предсједник је захвалио грађанима који су дошли у великом броју из свих дијелова земље. 

Рекао је и да је поносан што ниједног инцидента није било, што су дошли људи да одају пијетет и покажу вјеру и љубав према Србији. 

 Вучић je најавио да се од суботе повлачи са мјеста предсједника СНС и формирање Покрета за народ и државу од Видовдана. 

Специјални гост на скупу је био министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, који је на српском језику одржао говор и поручио да Србија има сјајног предсједника, захваљујићи коме Срби и Мађари имају историјско пријатељство. 

Истакао је да се и Србија и Мађарска суочавају са сличним изазовима, као и да су изложени нападима јер се Мађари и Срби залажу за себе и своје националне интересе, јер и једна и друга земља има јаке лидере. 

На скупу је говорио и предсједник Републике Српске Милорад Додик који је рекао да је Република Српска загледана у Србију, те да су људи из Српске дошли да подрже Србију и предсједника Вучића, као и да поделе тугу са српским народом. 

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да приштинска власт покушава силом да заузме српске општине и да потпуно легализује и легитимизује окупацију КиМ и поручио - не дамо Србију, не дамо Косово. 

Истакао је да Србија није стала ни у у најтежим временима и да неће стати, као што није стала ни послије Првог, ни после Другог свјетског рата, као ни послије 1999. године.  

На скупу су говорили и глумац Лазар Ристовски, један од лидера Срба у Црној Гори Милан Кнежевић, мајка болесног дјетета Мина Мијаиловић, Јанко Типсаревић и  жена која се вратила из Холандије Сабина Шево Јуховић. 

Скупу су присуствовали премијерка Ана Брнабић и министри у влади, Марко Ђурић, Петар Петковић, Срби из свих крајева КиМ и из региона. 

Скуп је почео химном Боже правде, а плато испред Скупштине Србије и околне улице били су испуњени грађанима који су дошли из свих крајева Србије, због чега је био обустављен саобраћај у ширем центра града. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана