Пицула: Није искључен прекид преговора са Србијом буде ли још критика ЕУ

Танјуг
Пицула: Није искључен прекид преговора са Србијом буде ли још критика ЕУ

ЗАГРЕБ - Европски посланик Тонино Пицула изјавио је вечерас да не искључује прекид преговора са Србијом о придруживању ЕУ уколико предсједник Србије Александар Вучић настави са политиком која би изазвала додатне критике Брисела.

Он је истакао да је од многих ствари које је данас рекао Вучић можда најзначајнија његова изјава, коју треба запамтити, да ће морати да процијени да ли је дошло вријеме да се прихвати другачија реалност.

-Чини ми се да је он дуго живио у алтернативној стварности, покушавајући да споји немогуће, а околности су му дуго ишле у прилог. Са промјеном која је настала на геополитичком плану после 24. фебруара и руске агресије на Украјину, много тога се промијенило и убрзало - рекао је Пицула за Н1 Загреб.

Коментарисући напредак Србије у преговорима о приступању Европској унији, Пицула је рекао да су они практично већ замрзнути јер дуго није отворено ниједно ново преговарачко поглавље или кластер, а све су мање шансе да се било шта отвори до краја године.

-Још постоји могућност да Србија поправи своју перцепцију неком другом политиком, али ако Вучић настави са овом политиком и ако изазове додатне критике у ЕУ, није искључена ни обустава преговора - тврди Пицула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана