Петронијевић: Објављивањем детаља истраге у случају Данке Илић направљена грешка

Танјуг
Петронијевић: Објављивањем детаља истраге у случају Данке Илић направљена грешка

БЕОГРАД- Предсједник Центра за обнову међународног права Горан Петронијевић изјавио је данас да је у случају двогодишње Данке Илић, направљена огромна грешка објављивањем података о садржини првих информација које је полиција добила од двојице осумњичених за њено убиство, јер се тиме створила погрешна слика у јавности да је случај ријешен.

Он је рекао да се информације које полиција добије од осумњичених никада не објављују у јавности све до момента док се евентуално признање које осумњичени да у фази истраге и које се може користити као доказ под одређеним условима предвиђеним у закону, не потврди или материјализује са још неколико материјални доказа, посредних или непосредних.

"То се не ради и ту је грешка", рекао је Петронијевић наводећи да је од почетка било јавашлука.

Како је прецизирао, послије првог периода када су се људи ангажовали у потрази, од момента када су се појавила двојица осумњичених, настао је, како је рекао, "пакао од новинара, аналитичара, стручњака" уместо да пусте полицију, суд, тужилаштво да раде свој посао.

Он је рекао да су услиједиле разне претпоставке и верзије и овај случај оцијенио као "репризу случаја Јелене Маријановић".

Петронијевић је објаснио да то што је један од осумњичених за убиство дјевојчице Срђан Јанковић, који се два мјесеца бранио ћутањем, јуче негирао да је учествовао у убиству није свједочење, већ одбрана или исказ окривљеног који је дао пред тужиоцем у фази истраге.

Он је навео и да не може да анализира доказе које није видио и да није у том случају, али да се оно што се у штампи пише показало у великој мјери да није тачно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана