Петронијевић: Нема основе за покретање истраге против Радоичића

Срна
Петронијевић: Нема основе за покретање истраге против Радоичића

БЕОГРАД - Адвокат Горан Петронијевић сматра да нема основа за покретање било какве процедуре против његовог штићеника Милана Радоичића, али да то, ипак, не искучује због притисака на државу Србију са свих страна.

"Ипак, имајући у виду статус нашег правосуђа, полиције, државе, притисака који долазе са свих страна, то не би могло да се искључи. Радоичић ће у сваком случају бити доступан државним органима, ту неће бити проблема", рекао је Петронијевић.

Он је указао да се након изјаве коју је Радоичић дао у својству грађанина о дешавањима 24. септембра у Бањској очекује одлука да ли ће бити даље процедуре.

"То не зависи од нас, већ од полиције, Тужилаштва. Искрено се надам да до тога неће доћи јер за то нема ни основа. Они нису отишли на територију неке друге државе, они су били на територији своје државе", рекао је Петронијевић.

Петронијевић је за "Косово онлајн" нагласио да се Радоичић никако не може бити третиран онако како су припадници некаквих организација са Косова и Метохије који су одлазили у Сјеверну Македонију и тамо правили разноразне проблеме.

"Ово су људи који су покушали да се врате својим кућама и ништа више", објаснио је Петронијевић.

Петронијевић је у петак, 29. септембра, прочитао обраћање јавности бившег потпредсједника Српске листе Милана Радоичића, у којем је навео да о свом доласку на сјевер Косова и Метохије 24. септембра није обавјестио никога, укључујући и Београд, те да је спреман да се одазове позиву надлежних органа.

Радоичић је навео да је заједно са својим сународницима дошао у Бањску да охрабри Србе у пружању отпора Куртијевом режиму и да нису никакви терористи, већ борци за слободу.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра, у селу Бањска страдали су Стефан Недељковић, Игор Миленковић и Бојан Мијаиловић, а погинуо је и један полицајац.

Званичници Србије су саопштили да су Срби брутално ликвидирани, након рањавања и предаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана