Петочлана група из Србије ухапшена због кријумчарења миграната у Аустрију и Њемачку

Срна
Петочлана група из Србије ухапшена због кријумчарења миграната у Аустрију и Њемачку

БЕОГРАД - Пет држављана Србије, чланова организоване криминалне групе ухапшено је због сумње да су, уз накнаду од 6.000 до 10.000 евра прокријумчарили најмање 15 ирегуларних миграната до Аустрије и Њемачке.

На подручју Новог Сада, Зрењанина, Владичиног Хана и Аранђеловца, ухапшени су организатор ове криминалне групе чији су иницијали И.З, као и чланови групе К.А, М.Д, С.Н. и Д.М, саопштено је из МУП-а Србије.

Ову криминалну групу, која је кријумчарила мигранте по групи од три особе, послије вишемјесечне истраге, ухапсила је полиција Србије у сарадњи са њемачким колегама.

Ухапшенима се на терет ставља да су од 15. фебруара до 2. јула организовали недозвољен транзит миграната преко територије Србије, недозвољен прелаз границе између Србије и Хрватске, њихов превоз преко територије Хрватске и даље до Аустрије и Њемачке.

И.З. је, како се сумња, на подручју општина Нови Сад и Врбас, организовао прихват илегалних миграната, њихов смјештај и скривање у товарним дијеловима камиона, након чега су их превозили у Хрватску, избјегавајући граничну контролу.

Чланови групе су новац међусобно дијелили у зависности од улоге коју су имали у кријумчарењу, а приликом претреса станова и других просторија које користе осумњичени, полиција је пронашла 14 телефона, око 1.850 евра и два аутомобила.

Они су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

У акцији су учествовали припадници Службе МУП-а Србије за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом Србије за организовани криминал и припадницима њемачке полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана