Петковићу забрањено да посјети Космет

Срна
Петковићу забрањено да посјети Космет

БЕОГРАД - Власти привремених институција у Приштини забраниле су директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петру Петковићу да посјети јужну српску покрајину, чиме је флагрантно прекршен споразум о слободи кретања и споразум о посјетама званичника.

Из Канцеларије наводе да ће ова забрана и противправно понашање Приштине свакако бити тема предстојећих разговора у Бриселу, посебно имајући у виду да је посјета у складу са споразумом најављена уредно и на вријеме.

Указано је да је посебно неосновано "образложење" привремених институција да је разлог за забрану посјете полагање камена темељца за нову зграду Универзитета у Косовској Митровици током претходне посјете, јер не постоји начин да ико забрани званичном Београду да помаже свом народу у јужној покрајини.

"И претходне две посете биле су у знаку обележавања важних датума - годишњице злочина у Старом Грацком и славе у Прилужју, и то право нам нико не може одузети", поручено је у саопштењу.

Петковић је данас и сутра требало да на простору Косова и Метохије посјети неколико привредних субјеката гдје је држава Србија обезбиједила нова радна мјеста, те уручи помоћ за више социјално угрожених породица, али му је из Приштине то онемогућено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана