Петковић: Застрашујуће пријетње Куртија ликвидацијом Срба на барикадама

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је као застрашујуће пријетње и позив на ликвидацију које је Србима на барикадама упутио премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, који очигледно губи живце пред демократским и мирољубивим одговором српског народа.

"Када знамо на шта је све у претходном периоду био спреман како би изазвао ескалацију ситуације на терену, овакве претње најозбиљније схватамо", истакао је Петковић, поводом Куртијеве изјаве да уклањање барикада на сјеверу Косова не може искључити жртве.

Петковић је навео да међународна заједница мора хитно да реагује на злокобне најаве које је Курти упутио професорима, љекарима, дјеци, студентима, самохраним мајкама, радницма који на барикадама даноноћно бране своју слободу и људска права, своје право на останак и опстанак на овим просторима.

"Сада је кристално јасно да његово противправно распоређивање дугих цеви и специјалаца наоружаних до зуба на север Косова нема за циљ никакву `мировну мисију`, већ је директна претња српском народу на Косову и Метохији", рекао је Петковић.

Он каже да је очигледна нервоза Приштине јер не успијева да испровоцира неодмјерену реакцију српског народа на барикадама и у свом јаловом и промашеном покушају криминализације Срба на сјеверу Косова сада позива на њихову ликвидацију.

"Сада се још једном показало исправним због чега је била важна одлука наше државе да упути захтев о повратку наших безбедносних снага на Косово и Метохију и нека Курти буде уверен, неће му Београд никад дозволити да своје претње претвори у дело", поручио је Петковић у саопштењу.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да брине да уклањање барикада на сјеверу Косова не може искључити жртве, пренио је "Гардијан".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана