Петковић: За почетак Драгици Гашић обезбиједити безбједност

Танјуг
Петковић: За почетак Драгици Гашић обезбиједити безбједност

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић најавио је данас да ће Драгици Гашић, повратници у Ђаковицу, држава Србија прво обезбиједити безбједност, а да ће Београд њено питање поставити високо у Бриселу и тражити од свих релевантних институција да се укључе у спрјечавање њеног поновног принудног исељавања.

Петковић је подсећајући да се сусрео са њом током посјете КиМ, договрио да се поставе решетке на њене прозоре, набаве блиндирана врата, обезбиједи видео надзор и начин на који ће јој се за почетак достављати основне животне намирнице.

"Након свих протеста и чињенице да се питање њеног повратка толико подигло у јавности у Приштини, госпођа Драгица готово и да не излази из свог стана", казао је Петковић.

Додао је да ће се позабавити и другим питањима и казао да постоји могућност и да ће Драгица Гашић поднијети кривичну пријаву против људи који су је застрашивали. "Госпођа Драгица их је видела, зна о коме је реч и зна ко јој је све лепио те фотографије са прекланим људима уз слање поруке да ће и она тако да прође", казао је Петковић. Директор владине Канцеларије каже да је то оно што се може у првом моменту учинити и наглашава да ће њено питање Београд високо да подигне и у Бриселу.

"Тражићемо од свих релевантних институција да се укључе у ово питање јер је питање повратка у своје домове, као и питање несталих, цивилазицијско питање", навео је Петковић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана