Петковић у Бриселу критиковао апликацију Приштине за СЕ

Танјуг
Foto: Танјуг

БРИСЕЛ - Делегација Београда коју води директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић завршила је прву рунду разговора са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком у оквиру даншњег дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговараца.

Билатерални разговори представника Београда и специјалног представника ЕУ трајали су више од три сата у згради Европске службе за спољу политику у Бриселу, а на дневном реду су биле регистарске таблице, енергетика, питање несталих, као и формирање Заједнице српских општина, на чему је поново инсистирао Београд.

Како Тањуг сазнаје, Петковић је искористио ову прилику да оштро критикује јучерашњи једнострани и противправни акт Приштине која је поднела захтев за чланство у СЕ чиме је, према речима Петковића, директно ударила и на Бриселски и Вашингтонски споразум.

Након прве рунде разговора са делегацијом Београда Лајчк одвојено разговара са представницима Приштине, а у односу на исход тих разговора и спремности Приштине зависи да ли ће поподне доћи и до трилатеталног састанка. Из делегације Београда тим поводом поручују да су спремни за све формате разговора

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана