Петковић: Тзв. косовска полиција поново ушла на територију централне Србије

Танјуг
Петковић: Тзв. косовска полиција поново ушла на територију централне Србије

БЕОГРАД - Наоружани припадници полиције самопроглашеног Косова данас су неовлаштено ушли на територију централне Србије, рекао је директор Канцеларија за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је навео да су припадници полиције ушли 500 метара од административне линије и тако прекршили све војно техничке споразуме.

Петковић је показао видео снимак на коме се јасно види правац кретања возила приштинске полиције у којој су били до зуба наоружани полицајци и најавио да ће о овом инциденту обавијестити све представнике међународне заједнице.

Он је навео да је припадник полицијске станице Бујановац, на Брезници, уочио брзо кретање возила полиције и то из правца Карачева, а очигледно је да су јурили бијели комби.

“Са тог друмског пута у правцу Брезнице то бело комби возило је скренуло и отишло у правцу села. На месту скретања полицијско возило косовске полиције, марке ждачијаж, је застало и сувозач је, у возилу су била два лица, погледом испратио комби”, рекао је Петковић на ванредној конференцији за новинаре.

Када се то полицијско возило зауставило, Петковић је рекао да их је уочила српска полиција и кренула према њима како би их зауставила у очигледној намјери да “вршљају по централној Србији”, али су они то примијетили и отишли према Карачеву.

Он је нагласио да је јасно да је премијер привремених институција Косова Аљбин Курти тај који непрестано провоцира, а да овај снимак треба да види и посланик у парламенту Британија Алиша Кернс која је изрекла неоправдане оптужбе на рачун Срба и Српске православне цркве.

Петковић је нагласио да полиција самопроглашеног Косова нема шта да тражи на територији централне Србије ни данас, као што нису имали шта да траже ни 14. јуна када су тројица ухапшена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана