Петковић: Србија је, за разлику од Приштине, стуб мира и стабилности у региону

СРНА
Петковић: Србија је, за разлику од Приштине, стуб мира и стабилности у региону

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да ни Београд ни предсједник Србије Александар Вучић никоме не пријете, нити звецкају оружјем, већ да је Србија, за разлику од Приштине, стуб мира и стабилности у региону.

Петковић је нагласио да ни премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти који је за лондонски "Телеграф" изјавио да је Вучић "мали Путин" и затражио од Велике Британије да на Космет пошаљу војску због наоружавања Србије, ни много јачи и моћнији од Куртија не могу да забране Београду да увијек брине о свом народу, ма гдје он живио.

"Ако Курти воли да фотографише униформе, базе и пунктове, нека направи изложбу фотографија насиља које његов шовинистички апарат спроводи над српским народом на Косову и Метохији", поручио је Патковић.

Он је додао да Курти може странцима и да дијели фотографије Азема Куртаја како пуца у српску дјецу или снимке приштинских фалангиста како пребијају српски народ и отварају ватру на цивиле на нелегалном пункту на Бистричком мосту, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

"А могао би да подели и фотографије албанских екстремиста како током Мартовског погрома 2004. бацају бомбе и пуцају из снајпера на голоруке Србе и припаднике Кфора. Може да покаже и снимке како његови министри бацају сузавац, преврћу возила Еулекса и остала непочинства", додао је Петковић.

Он је нагласио да је то права слика `Куртијевог "мирнодопског" друштва у ком свакодневно спроводи насиље над голоруким српским народом.

Предсједник Владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти изјавио је за "Телеграф" да би Велика Британија требала да пошаље више трупа на Косово и Метохију како би спријечила рат на западном Балкану.

Он тврди да су "српске војне базе позициониране за напад, а тренутно присуство НАТО трупа на Косову симболично и недовољно да спријечи инвазију Србије".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана