Петковић: Срби у што већем броју да гласају на покрајинским изборима

Срна
Петковић: Срби у што већем броју да гласају на покрајинским изборима

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић изјавио је да је од изузетне је важности да Срби сутра у што већем броју изађу на покрајинске изборе на Косову и Метохији и јединствено и сложно наступе као највећа одбрана и гарант останку и опстанку на својим вијековним огњиштима.

Он је истакао да је за такву борбу спремна само Српска листа и да сам она има снагу, капацитет и спремност да се бори за насушне потребе српског народа на Косову и Метохији и буде њихова брана пред институцијама у Приштини и насртајима оних који би да виде Србију на кољенима.

Петковић оцјењује да се Србија данас налази у одсудном тренутку, као и да су све гласније поруке о “великоалбанској идеји”, док су притисци разних центара моћи на Србију и њеног предсједника Александра Вучића због Косова и Метохије све снажнији.

“Због тога наш народ у јужној покрајини свима треба да покаже да је стамени бедем националних интереса на Косову и Метохији и свим легитимним средствима се бори за бољу будућност наше деце”, навео је Петковић и саопштењу.

Одбацујући позив појединих опозиционих полицичара у Србији на бојкот избора на Косову и Метохији, Петковић је истакао да би многи вољели да унесу раздор и сумњу међу српски народ у покрајини и политички профитирају на српској муци.

“Јер, таква, слаба Србија, била би лак плен за разне политичке моћнике и албанске политичаре и то им не смемо дозволити. Живот нас учи да када год су Срби били једиствени и сложни, победе су биле надомак руке, а победе сутра освајамо оловком и гласачким листићем”, истакао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана