Петковић: Срби на Косову и Метохији жртве приштинске политике мржње

Срна
Петковић: Срби на Косову и Метохији жртве приштинске политике мржње

БЕОГРАД - Приштину не интересује дијалог са Београдом, а највеће жртве такве политике су Срби на Косову и Метохији, чији је положај све тежи јер се свакодневно суочавају са нападима, пријетњама и порукама мржње, упозорио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.


Петковић је на то пажњу скренуо амбасадору Русије у Србији Александру Боцан-Харченку, којег је данас у Београду упознао о посљедњој рунди техничког дијалога са Приштином у Бриселу.

"После сваког састанка у Бриселу све је мање разлога за оптимизам с обзиром на чињеницу да је приштинска делегација и овога пута показала да је дијалог не занима", рекао је Петковић.

Канцеларија за Косово и Метохију пренијела је да је Петковић руском амбасадору предочио да је представник Приштине Бесник Бислими бјежао од свих покренутих тема, почевши од заједнице српских општина, преко енергетике и правосуђа до слободе кретања и регистарских таблица.

"Једини помак је направљен по питању несталих и у чињеници да је Приштина коначно признала постојање архива такозване ОВК, као и у пристанку на њихово отварање", нагласио је Петковић.

Он је увјерен да ће отварање ових архива помоћи да се успоставе трајни механизми и спроведу конкретне акције које ће довести до рјешавања овог питања, истичући да оно мора бити лишено сваке политизације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана