Петковић: Срби на Космету не треба да страхују, хране ће бити довољно

Срна
Петковић: Срби на Космету не треба да страхују, хране ће бити довољно

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас у Зубином Потоку да српски народ у јужној српској покрајини не треба да страхује, јер ће бити довољно свих основних животних намирница.

Петковић је у наставку дводневне посјете јужној српској покрајини, разговарао са политичким и институционалним представницима Срба са Косова и Метохије о политичко-безбједносној ситуацији у Покрајини, посебно у свјетлу кризе на истоку Европе, саопштено је из ове канцеларије.

Разговарано је и о неопходности одржавања избора 3. априла у српским срединама на Косову и Метохији, као и о одлукама Владе Србије којима се ублажавају посљедице кризе која је настала у Европи и свијету.

Петковић је навео да је пренио поруку предсједника Србије Александра Вучића о потреби да се сачува мир и стабилност, јер је то предуслов за економски развој цијеле државе Србије, па тиме и српског народа на Косову и Метохији.

Он је додао да ће бити настављени пројекти за помоћ државе Србије и ове канцеларије српском народу у области станоградње, пољопривреде и привреде.

Петковић је ову прилику искористио да посјети седмочлану породицу Михајловић у селу Горње Доброшевине, којој је Канцеларија за Косово и Метохују изградила кућу од 89 квадрата.

Домаћин Звонко је у разговору истакао да му је потребна још једна крава што ће му, уз помоћ Канцеларије, бити и омогућено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана