Петковић: Срам вас било Дора Бакојани!

СРНА
Петковић: Срам вас било Дора Бакојани!

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић назвао је срамотним извјештај извјестиоца Парламентарне скупштине Савјета Европе за пријем такозваног Косова Доре Бакојани у којем није поменула да Приштина 11 година није формирала Заједницу српских општина, као и да свакодневно хапси и пребија Србе.

"У извештају нема ни речи да Приштина сваког дана хапси и пребија Србе, да 10 месеци зауставља промет српске робе, да укида динар и забрањује плате и пензије Србима, спроводи етничко чишћење Срба, врши институционално насиље, намеће лажне градоначелнике на северу, преорава српска гробља и отима српску имовину. Тога нема у Вашем срамном извештају", навео је Петковић.

Петковић је указао на то да Бакојани помиње наводне бројне реформе које су стављене такозваном Косову за чланство у Савјет Европе, а да ни ријеч није навела о томе да Приштина 11 година није формирала Заједницу српских општина.

"Срам Вас било Дора Бакојани! Не зна се шта је горе, да ли Ваш скарадни извештај или све што кажете у одбрану такозваног Косова", написао је Петковић на друштвеној мрежи "Икс".

Бакојани је у ауторском тексту за "Јуропн Вестерн Балканс", између осталог, навела да ниједном кандидату за чланство у Савјету Европе није тражено више реформи него такозваном Косову прије расправе о чланству у тој организацији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана