Петковић: Софронијевић - симбол страдања српског народа

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да је Срећко Софронијевић, који је тешко рањен у Звечану приликом упада специјалаца самопроглашеног Косова, симбол страдања српског народа на Косову и Метохији.

Петковић, који је данас посјетио Софронијевић у Ургентном центру у Београду, каже да у ране Срећка Софронијевића треба добро да се загледа и онај дио међународне заједнице који је подржао Аљбина Куртија у његовој сулудој намјери да осваја сјевер, врши терор и пуца на Србе.

Он је навео да је метак који је Софронијевић примио био намијењен читавом српском народу на сјеверу Косова и Метохије, те да стога с правом може рећи да је Софронијевић симбол страдања српског народа од терора Приштине и Куртија. "Овако нешто никада више не сме да се понови.

Јуначке ране Срећка Софронијевића говоре о томе колико је српски народ жртва, али и о томе колико је одлучан наш народ на Косову и Метохији да живот победи", рекао је Петковић. Софронијевић је поручио је да му је жеља да сви Срби буду безбједни, да се његова дјеца Сава и Ана и њихови вршњаци на Космету нормално играју када изађу из куће, а не да страхују од метка.

"Дај Боже да се ово ниједном Србину више не деси, не дај Боже деци, јер када су упали код нас нису мислили ни на децу, ни на старе, ни на младе. Ми смо, нажалост на такав живот навикли, али наша деца нису. Да наши људи живе безбедни, где год да су и јужно и северно од Ибра", рекао је Софронијевић.

Софронијевић се посебно захвалио држави Србији, предсједнику Александру Вучићу, Канцеларији за Косово и Метохију, особљу Ургентног центра у Београду и Клиничког болничког центра у Косовској Митровици, те народу на Косову и Метохији који је све вријеме био уз њега, саопштено је из Канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана