Петковић се састао са представницима Срба са КиМ: Квинта подржава одлуке Приштине

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Представници Срба са Косова и Метохије састали су се са директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем.

Поручили су да земље Kвинте подржавају једнострано проглашену независност Kосова, а њихови амбасадори подржавају и одлуке које Приштина доноси, укључујући и ону у вези са таблицама. Медијима се кажу, обраћају због озбиљности поруке коју су примили на јучерашњем састанаку са амбасадорима Kвинте који није био отворен за јавност.

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је на конференцији за медије у Влади Србије да земље Квинте подржавају косовску независност.

"Такође, оно што смо могли чути од њих, да они апсолутно подржавају одлуке које Приштина доноси, а нарочито су подвукли и бацили акценат на то да подржавају одлуке Приштине о таблицама и одлуку Приштине о увођењу некаквог улазно-излазног документа који би се издавао Србима при уласку или изласку са територије Косова", рекао је Ракић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да су представници држава Квинте начином на који су преносили своје поруке српском народу на КиМ, показали под како тешким околностима делегација Београда путује у Брисел.

"Ако је пре украјинске кризе, ситуација на КиМ, по питању косовско-метохијског проблема била изузетно тешка, чини ми се да је данас 10 пута још тежа. И то користи Аљбин Курти, готово у сваком свом интервјуу, у свакој својој поруци, да нападне председника Вучића, да нападне Београд, да измисли и да каже да преко Београда Русија врши свој утицај овде на Западном Балкану, али за ових годину и по дана, колико о томе свакога дана говори Аљбин Курти, видели смо да једини који иде у правцу милитантних потеза и насиља јесте Аљбин Курти", рекао је Петковић на конференцији за медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана