Петковић: Руска подршка показатељ искреног пријатељства

Срна
Петковић: Руска подршка показатељ искреног пријатељства

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је руска подршка Београду у дипломатској и политичкој борби за Космет само један од бројних показатеља искреног пријатељства и братских односа двије државе и народа.

Петковић је током сусрета са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком захвалио Русији на досљедној помоћи у заштити државних и националних интереса Србије у међународним организацијама.

Он је истакао да је Београд спреман за наставак дијалога са привременим институцијама у Приштини, али и да је неопходно да се до сада постигнути споразуми спроведу у дјело.

Петковић је нагласио да запаљива, антисрпска реторика приштинских званичника, која, као по правилу, претходи нападима на Србе, њихову имовину и на православне цркве и манастире, свакако не доприноси стварању погодне атмосфере за наставак дијалога, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је истакао да ће Београд, упркос свему, остати опредијељен за дијалог, као једино средство за мирно рјешавање свих отворених питања и стварање предуслова за трајну стабилизацију прилика на западном Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана