Петковић: Приштина одбила састанак са представницима Београда

ГС
Петковић: Приштина одбила састанак са представницима Београда

БРИСЕЛ - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да данас у Бриселу није дошло до тројног сусрета са приштинском страном, зато што је Приштина одбила састанак са представницима Београда.

Петковић је након сусрета са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком рекао новинарима да је делегација Београда инсистирала на темама као што су Заједница српских општина, услуге и питање примјене потписаних споразума.

Он је додао да је на састанку са Лајчаком, у оквиру дијалога Београда и Приштине, било ријечи о пуној имплементацији свих претходно постигнутих споразума, као и свеобухватним мјерама које је представио предсједник Србије Александар Вучић за заштиту српског народа на Косову и Метохији и оживљавање процеса дијалога.

Петковић је навео да је српска страна у Бриселу разговарала о мосту на Ибру у Косовској Митровици, поштанским услугама, енергетици, телекомуникацијама, несталим особама и интегрисаним управљањем прелазима, пренио је Тањуг.

"Бројне теме су биле за преговарачким столом. Као главни преговарач Београда сам представио мере Владе Србије о којима је председник Вучић говорио раније", рекао је Петковић.

Он је додао да једино у дијалогу може да се пронађе компромисно рјешење за питање Косова и Метохије.

Разговори су раније данас почели одвојеним састанцима представника Београда и Приштине са Лајчаком.

Од тока разговора са Лајчаком зависило је да ли ће доћи и до тројног састанка представника ЕУ, Београда и Приштине.

Портпарол ЕУ Петер Стано најавио је раније да ће се на данашњем састанку у Бриселу разговарати о напретку у примјени Охридског споразума и другим питањима која утичу на нормализацију односа Београда и Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана