Петковић: Приштина да не покушава да угрози безбједност Срба

Срна
Петковић: Приштина да не покушава да угрози безбједност Срба

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је Приштину да не покушава ништа што ће угрозити безбједност Срба на Косову и Метохији и замолио међународну заједницу да обрати пажњу на оно што ради премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Поводом процјена да би Приштина могла да покуша да заузме трафо-станицу Валач и хидроелектрану Газиводе на сјеверу Косова, због наводно „компликоване енергетске ситуације“, Петковић је рекао да Србија чини све да заштити српски народ на Косову и Метохији.

-Курти је опасан човек, а ми морамо да се вратимо за преговарачки сто. Очекујем да у другој половини новембра наставимо разговоре, а прва тема тих разговора је формирање Заједнице српских општина (ЗСО) - рекао је Петковић за ТВ Пинк.

Петковић је нагласио да Србија никада неће оставити свој народ, те да више никада неће моћи да се понове „Олује“ или неки погроми.

- Наш народ на Косову и Метохији се бори и у последњих 20 година чини све да остане и опстане на том нашем простору - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана