Петковић прекинуо посјету Косову и Метохији због забрана Приштине

ГС
Foto: Косово Онлајн

ПАСЈАН - Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је у Пасјану да прекида посјету Косову и Метохији због забране Приштине да посјету спроведе онако како је то планирано.

Он је новинарима у Пасјану рекао да му је посјета у потпуности одобрена у сриједу у 16 сати, док му је око поноћи стигао мејл са обавјештењем да му се већи дио посјете забрањује.

"Видите докле иде Аљбин Курти, он сада удара на славске свеће и славске колаче. Не само да ми забрањује одлазак у манастире на простору КиМ, него сада забрањује присуство сваком верском обреду." рекао је Петковић.

"Нека се прво договоре у Приштини какав ми мејл шаљу. Да ли први шаље Курти, а други Бисљими, јер су очито они увек нервозни када ја треба да дођем на простор КиМ и очигледно да не спавају јер ми увек око поноћи шаљу мејлове управо у глуво доба када сав поштен и нормалан свет одмара", додао је он.

Петковић је појаснио да је након обиљежавања славе у Пасјану требало да посјети Србе у Горњем Кусцу и да присуствује резању славског колача, а у четвртак такође да присуствује резању славског колача и прослави Свете Петке у општини Лепосавић.

"Нажалост овде прекидам посету и враћам се за Београд, али драго ми је да сам ипак био са својим народом у Пасјану, да смо заједно прославили овај данашњи велики празник и пренео сам поруку и поздрав Александра Вучића да ће Србија још снажније и јаче наставити да помаже српски народ на КиМ, да улаже у наш останак и опстанак у јужној српској Покрајини", навео  је Петковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана