Петковић: Опозиција није дорасла доношењу значајних одлука за Српску

Срна
Петковић: Опозиција није дорасла доношењу значајних одлука за Српску

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је данас Срни да је опозиција напуштањем посебне скупштинске сједнице показала да се боји високог представника и да није дорасла за доношење великих и значајних одлука за Српску.

- Опозиција није требало да напусти Народну скупштину. Напротив, сви посланици су морали да дискутују о предложеној тачки дневног реда, јер је ријеч о важној ствари. БиХ је протекторат и зато је важно што је Народна скупштина јуче заузела став да не треба именовати новог високог представника - рекао је Петковић.

Он је истакао да је важно да се зна став Републике Српске о ОХР-у и високим представницима.

Народна скупштина усвојила је јуче закључке у вези са оцјеном рада високог представника, примјеном Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ у периоду разговора о именовању новог високог представника. Усвојена је и информација о примјени Анекса 10 Дејтонског мировног споразума.

Народна скупштина сматра да је вријеме да БиХ са своја два ентитета и три конститутивна народа преузме одговорност за властити развој у складу са Дејтонским споразумом и међународним правом, а ако то не буде на дневном реду у скорије вријеме, треба покренути разговоре о мирном разлазу, наводи се у закључцима скупштинске већине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана