Петковић обећао помоћ српским домаћинствима страдалим у поплавама на Косову

Танјуг
Петковић обећао помоћ српским домаћинствима страдалим у поплавама на Косову

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохија Петар Петковић обећао је да ће помоћи Србима чија су домаћинства и имовина страдали у поплавама на Косову.

Петковић се је разговарао са тим људима и навео је да је ситуација у српским срединама на Косову под контролом, те да се већ рјешавају изоловани случајеви у којима је поплава направила проблеме.

“Помоћи ћемо да се штета санира и то обећање сам дао и породицама с којима сам разговарао. Пратимо ситуацију на терену, наши људи су у контакту са грађанима за случај да је потребно да реагујемо”, рекао је Петковић.

Он је додао да је разговарао и са предсједницима општина на сјеверу Покрајине да буду у приправности у случају изливања Ибра, саопштено је из Канцеларије.

Петковић је данас разговарао са Небојшом и Миљаном Начићем из села Племетина код Обилића којим је вода ушла у помоћне објекте и уништила моторне косачице за траву, зимницу, замрзивач са храном, те са члановима породице Јолић која је претрпјела штету изливањем Дренице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана